» » » Nominālvērtība: konceptauto, kas spēj izrādīt emocijas

Nominālvērtība: konceptauto, kas spēj izrādīt emocijas

Mūsdienu autobūves nozare attīstās ļoti strauji, pilnveidojot tehnoloģijas un tiecoties uz nākotni.

Mūsdienās priekšplānā nemainīgi ir uzdevums radīt gan dabai, gan cilvēkiem draudzīgas automašīnas. Jaunais vācu dizainers Lukašs Ritvidds no Hochshule Anhalt (FH) gāja soli tālāk – viņš nolēma izveidot automašīnu, kas spēj tvert vadītāja noskaņojumu un izpaust viņa paša emocijas. Rittwidge konceptauto, ko viņš nosauca par nominālo vērtību, ir mēģinājums atrast perfektu līdzsvaru starp kvalitāti un ergonomiku, ņemot vērā cilvēka jūtas un emocijas. Pilnpiedziņas automašīnas mūsdienās tiek novērtētas ne tikai par to, ka tās spēj uzsvērt īpašnieka statusu, bet arī par brīvību, ko tās viņam sniedz.

Tā kā cilvēces acis ir vērstas uz nākotni, automašīnām drīzumā būs ne tikai jāsaprot savs vadītājs no pirmā pieskāriena, bet arī jāreaģē uz viņa emocionālo stāvokli, tas ir, jābūt sava veida saprotošam un iejūtīgam īpašnieka turpinājumam. Tas padarīs kontroli precīzāku un drošāku. Izmantojot datorgrafiku, Rittwidge izveidoja modeli, kurā rentabilitāte, funkcionalitāte un ergonomika veido trīsvienotu sistēmu, kuras centrā ir vadītājs. Rūpīgas, milzīgas izpētes rezultātā, kuras laikā nācās bez maksas lejupielādēt dažādus simulatorus, dizainers nonācis pie secinājuma, ka arī automašīnām ir tiesības izrādīt emocijas. Tad kāpēc gan neapveltīt ar sejas izteiksmēm vismaz automašīnas virsbūves priekšējo daļu? Face Value Concept priekšpuses gludais dizains ir uzlabots ar LED sloksnēm. Ritvidds uzskata, ka, mainot apgaismojuma modeli, automašīna var citiem demonstrēt emocijas, kuras šobrīd piedzīvo cilvēks pie stūres. Vadītāja garastāvoklis, stāvoklis un stress tiks uzraudzīti ar īpašiem sensoriem, bet ar datoru vadāmās LED lentes atainos emociju gammu, imitējot cilvēka sejas izteiksmi. Nav šaubu, ka šī nākotnes auto dizaina pieejas versija ir visvairāk uz cilvēku orientēta. Tas palīdzēs vadītājam justies droši sava auto salonā, labāk izprast pašu automašīnu, vadīt to pārliecinošāk, uztverot sevi un savu transportlīdzekli kopumā. Cerams, ka šī ekskursija nākotnē sniegs iespēju kādreiz atjaunot saikni starp cilvēkiem, kas zuduši katra autovadītāja izolācijas rezultātā uz ceļa.http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.